[...] Przyprawy Przed tr 337kcal B 17 T 8 WW 48 Shake: Banan 120g(1szt.) Mieszanka mrożonych owoców 20g Mleko 1,5% 150ml Jabłko 110g(1szt.) Ser twarogowy chudy 50g +oliwa z oliwek 5g(osobno) Po tr. 566kcal B 46 T 17 WW 57 Kanapki z pastą rybną: Chleb żytni razowy 105g(3kromki) Filet z makreli w sosie pomidorowym 170g Jaja kurze całe [...]
[...] porcjami bardzo poprawia samopoczucie i ten nawyk trzeba sobie przyswoić. Kolejna sprawa dotycząca diety to stosowanie produktów i dodatków mało dotąd popularnych. Oleje, oliwa z oliwek, większe ilości warzyw, owoce morza - tego jest ciągle za mało w naszej diecie. Oczywiście trenując w cyklu na masę - trzeba przestrzegać zaleceń dotyczących [...]
Cześć, Ankietę wklejam na końcu. Pomóżcie proszę i powiedzcie, co mogę zmienić, poprawić. Zależy mi przede wszystkim na spadku kilku cm z obwodów, zbudowaniu bardziej sportowej sylwetki. Zaczynałam od ZERA sportu i praktycznie ZERA mięśni. Opiszę sytuację od początku: 1. Trzy lata temu w wyniku bardzo dużego stresu (u mnie duży stres = całkowity [...]
[...] dostarczają nam przede wszystkim produkty zwierzęce. Niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe. Dzielimy je na jednonienasycone, których najlepszym przedstawicielem jest oliwa z oliwek , oraz wielonienasycone, których przedstawicielami są ryby morskie, orzechy. Tak więc, wiemy jakie tłuszcze nam są potrzebne. Inna kwestia to technologia ich [...]
[...] kosztem wołowiny), wołowina, ryby, jajka Źródła węglowodanów: ryż brązowy - planuję jeść wyłącznie ten rodzaj, płatki owsiane, makaron durum, kasza gryczana Źródła tłuszczy: oliwa z oliwek, omega-3, makrela, żółtka jajek, olej lniany W dzień treningowy Początkowo planuję spożywać około 3100kcal Białko: 2,2g / 1kg masy ciała = 187g Węgle: 4g / 1kg [...]
[...] tunczyka z puszki (duze kawalki w sosie wlasnym, nie czesciej jak 2 razy na tydzien)jaja cale, mleko, sery twarogowe, jogurty, kefiry, odzywki bialkowe Zrodla tluszczy:oliwa z oliwek z pierwszego tloczenia na zimno(gl. zrodlo tluszczy w naszej diecie), orzechy(najlepsze wloskie, migdaly), nasiona i pestki(polecam dynie), zoltka jaj, olej [...]
[...] mogą sprawiać ‘zły’ wizerunek. Nadmierne ich spożycie prowadzi do miażdżycy, i niektórych chorób nowotworowych. Jednonienasycone kwasy tłuszczowe : Ich główne źródła to oliwa z oliwek i olej rzepakowy pozbawiony kwasu erukowego. Tu występuje odwrotny efekt - Zapobiegają miażdżycy i obniżają frakcję LDL (potocznie ‘złego cholesterolu’). [...]
[...] danego dnia. Źródła białka: wołowina, kurczak, jajka, nabiał, tuńczyk Źródła węgli: ryż paraboliczny, ryż brązowy, płatki owsiane, makarony, kasza gryczana Źródła tłuszczy: oliwa z oliwek, omega-3, żółtka jajek, itp. przykład menu w ciągu dnia: 1. śniadanie: 100g płatków owsianych zmiksowanych w blenderze z 40g odżywki białkowej (wpc) , 15ml [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] niskosłodzonego + 50ml mleka 2% Dzień nietreningowy: -jajecznica z 3 jaj, 1 dużej cebuli, 1 średniego pomidora, kawałka boczku lub kiełbasy (nieduży ok.5dag tylko dla smaku),oliwa z oliwek (łyżka stołowa), ketchup pikantny develey 50g składniki opcjonalne (pół papryki, kilka małych pieczarek, 5dag żółtego sera morskiego, 5 zielonych oliwek z [...]
Witam. Na podstawie artykułów na forum dotyczących diety, dziennika VITALMAX oraz innych materiałów, takich jak np. artykuły na menshealth.pl sporządziłem sobie dietę, z uwzględnieniem dni tygodnia. Na początek rzucę troche informacji, nie wszystkie mogą być przydatne (dla oceniających). Cel: przyrost masy Typ budowy: przy obliczaniu posługiwałem [...]
[...] błąd który prowadzić może jedynie do zachwiania równowagi hormonalnej i całkowitego zatrzymania przyrostów. Należy się skupić by tłuszcze pochodziły z dobrych źródeł (oliwa z oliwek, orzechy, tran, olej lniany, tłuste ryby), a mniej spożywać tłuszczy zwierzęcych pochodzących z pełnego mleka czy tłustego mięsa. Unikajmy także potraw [...]
[...] owoce mogą posłużyć jako urozmaicenie diety bądź uzupełnienie cukru w śniadaniu. Źródłami tłuszczów są tłuszcze zwierzęce (w mięsie, żółtkach jaj kurzych, nabiał), roślinne (oliwa z oliwek, olej lniany) oraz tłuszcz z ryby, które różnią się od siebie rodzajem i ilością kwasów tłuszczowych. W to jednak zagłębiać się nie będziemy. Jako źródło [...]